Type in the full discussion title or a part of it.
Discussion Title Created date
Are Rotary Quad Encoders a write off?
Several years ago I used a rotary quadrature encoder in a DDS frequenxcy generator with complete simplicity and success, but it was a quality unit pulled out of a radio or similar...
Wed. Jun 22, 2016 - 09:14 PM
Interrupt is upsetting my code
Help!   I have added a third timer interrupt to my code and it's having a strange effect. (Mega 644)   I've added Timer 2 in phase correct PWM mode, set tgo interrupt at...
Sat. Jun 18, 2016 - 05:56 PM
Calculate the Right Ascension of Polaris
In order to correctly polar align a telescope (so that it can accurately track the movement of the stars) a popular method is to use a 'polarscope' which requires knowledge of the...
Wed. Apr 27, 2016 - 07:03 PM
Glitches on Handset crosstalk on medium length cable
I've made a simple handset with five switches, on the end of about 2.5m of six-core cable.   It's on PORTA and I'm using the internal pullups  to hold each N/O switch...
Sat. Apr 16, 2016 - 09:26 AM
DS1302 not responding
OK, it's time for me to eat ash.   I just can't get this darn chip to talk to me by bit-bashing.   I have two routines, one sends a byte, low bit first, one receives a...
Mon. Apr 11, 2016 - 09:26 AM
DS1302, TWI and Assembler
I'm struggling to understand the Atmel explanation of TWI.   To speak to a DS1302 RTC, so I need all that stuff about addressing a slave etc.?   Can I just:   Wire...
Tue. Apr 5, 2016 - 12:51 PM
How greedy are A/D converters?
My latest project includes a big fat 128x64 display so it's no surprise that it uses ~100mA on startup.   BUT after several seconds I enable A2D and start taking just one...
Mon. Apr 4, 2016 - 09:14 AM
SPI Master Flag won't stay set Mega644
help!   Mega644P and I can't get SPI to work.   Seems that as soon as I set the MSTR bit in SPCR it clears itself on the next instruction.   I must be missing...
Sun. Mar 27, 2016 - 11:02 AM
Grr .. bad code examples
Porting some code from Mega16 to Mega644   UDR0 is now in extended i/o so the in command won't work - despite the datasheet using the in command for its examples.   Had...
Sat. Mar 26, 2016 - 09:30 PM
Solved: Once is Misfortune, twice sounds like carelessness (yep)
This is getting frustrating and expensive.   I convinced myself I mis-programmed the fuses on a mega 644P for a 20 MHz oscillator see https://www.avrfreaks.net/forum/have-i-...
Fri. Mar 25, 2016 - 01:51 PM
Is Studio 7 Stable?
I recall having terrible problems with one version of Studio (was it 5?).   I'm now on studio 6 which is full of annoying complexity compared to Studio 4, but i ahve managed...
Thu. Feb 18, 2016 - 08:00 PM
Have I Bricked it?
What a wazzock...   Connected up to a brand new ATMEGA644P with a 20 MHz crystal in place and programmed the CKSEL fuses for low power xtal oscillator and 64ms start up....
Thu. Feb 18, 2016 - 07:43 PM