Type in the full discussion title or a part of it.
Discussion Title Created date
An Atmega8 MCU clock failure and gone to brick ?
HI, Im good at running into strange problems. This time Im sad. I have been in the last phase of getting a project running. Doing runs over days for calibration purposes. Now the...
Sunday, 16 February 2020 - 01:22
ADC multiple channel "overhearing" on M8
I have yet another ADC issue. I read two pins PC0, PC1 alternating for single reads.   The value read on one channel is influence by reading on the other, but not the other...
Saturday, 11 January 2020 - 15:07
sampling smal DC 0-40mV with Atmega8
Hello; I have searched for a thread for this unsuccessfully but not found, but it should be there somewhere I guess.   Here is the issue;   What I want to do is measure...
Monday, 6 January 2020 - 20:45
usbasp stopped working
Have been using usbasp successfully for some year on my win XP prof ( yes sticking to good old stuff)   now suddenly I cant get it to work; avrdude doesnt find it ;   it...
Wednesday, 25 December 2019 - 22:18
Avrdude ERROR: address 0x210 out of range
Hi Avrdude is complaining: address 0x210 out of range at line 33 of di.hex Does this indicate code is too big ? Which it very well might be Im closing in, befote mod I was at 6....
Monday, 16 December 2019 - 13:37
and now to something completely different .. power circuitry
Hi I have a power supply question, its from a refrigeration compressor motor supply circuitry,   I dont get what the two bridges DB101 and 102 are doing.....    
Sunday, 1 December 2019 - 13:35
chip select for 2xUART
 A while back was looking for a 8bit Avr having 2xUART, and got some tips; among which a link to a very good chip selection web-page: chip sel link at microchip   I was...
Tuesday, 22 October 2019 - 10:54
HC-11 RF module UART working but no response to AT commands
Hii back again with mysterious things; I have for a while (dormant part project) had 2 modules lying around. I know I successfully tested an ran these while back. One is attached...
Friday, 18 October 2019 - 17:37
7805 dead during not connect
Hi My design has a7805 stab driven 12V and giving 5 to my circuitry. It has been working and ticking for at least a half year, when I disconnected a month ago to connect again...
Monday, 30 September 2019 - 09:19
unplugged UART is hung when reconnected
Hi, possibly you have a quick answer,   Have an atmega8 USART connected to a USBTTL which then connects though COM port to PUTTY window on laptop. All works well, having...
Wednesday, 18 September 2019 - 09:39
avrdude dump only ff ?
Hi, I have had som issues with writing/reading to EEPROM, there was some linkage issue when having the code in a separate compiled unit. However I think I have now solved that, it...
Tuesday, 6 August 2019 - 18:07
Xtal near pin problem ?
Hi again I dread making small simple changes... In integrating a number of code pieces for a project, I realized I wanted also to include an ADC, all port C pins on the m8 used I...
Tuesday, 7 May 2019 - 10:09

Pages