Post Created date
Usart sends strings as garbage, while single characters work fine. (AS6.2, atmega 2560,avrdude,stk500v1)
I will try JTAG debugging :) I found a page (https://github.com/synthetos/PiOCD/wiki/Using-a-Raspberry-Pi-as-a-JTAG-Dongle), describing how I can set-up my raspberry to do jtag...
Tuesday, 21 April 2015 - 14:58
Usart sends strings as garbage, while single characters work fine. (AS6.2, atmega 2560,avrdude,stk500v1)
I uploaded the arduino bootloader. And programmed the atmega through it. I loaded the following simple sketch:   void setup(){ Serial.begin(19200); char str[] = "Hello...
Sunday, 19 April 2015 - 20:22
Usart sends strings as garbage, while single characters work fine. (AS6.2, atmega 2560,avrdude,stk500v1)
TeraTerm results in:   FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF 0D 0A FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF...
Sunday, 19 April 2015 - 20:14
Usart sends strings as garbage, while single characters work fine. (AS6.2, atmega 2560,avrdude,stk500v1)
I did a blink test, and it timed a minute perfectly (1 blink each second). with F_CPU=16000000.
Sunday, 19 April 2015 - 17:51
Usart sends strings as garbage, while single characters work fine. (AS6.2, atmega 2560,avrdude,stk500v1)
Good idea! Didn't thought of that. I will try the blink test. :)
Sunday, 19 April 2015 - 17:18
Usart sends strings as garbage, while single characters work fine. (AS6.2, atmega 2560,avrdude,stk500v1)
"C:\Program Files (x86)\Atmel\Atmel Toolchain\AVR8 GCC\Native\3.4.1061\avr8-gnu-toolchain\bin\avr-objcopy.exe" -O ihex -R .eeprom -R .fuse -R .lock -R .signature -R ....
Sunday, 19 April 2015 - 17:16
Cannot connect AVRdude to Mega2560
I'm using a atmega2560 with an arduino UNO as programmer. I have succes with: avrdude -p m2560 -P com4 -c stk500v1 -b 19200115200 baud is also not working for me,  but 19200...
Sunday, 19 April 2015 - 17:08
Usart sends strings as garbage, while single characters work fine. (AS6.2, atmega 2560,avrdude,stk500v1)
The hardware setup, on which the atmega 2560 is located, is a multiwii pro. It is a board designed for flying rc airplanes and quads. I'd like to write my own software, to use it...
Sunday, 19 April 2015 - 16:39
Usart sends strings as garbage, while single characters work fine. (AS6.2, atmega 2560,avrdude,stk500v1)
Thank you. I uploaded the pre-built .hex. This resulted in the following output:     After this I built it myself, resulting in the same output:   http://puu.sh/...
Sunday, 19 April 2015 - 13:25
Usart sends strings as garbage, while single characters work fine. (AS6.2, atmega 2560,avrdude,stk500v1)
My makefile is correct. It is an autogenerated makefile by AS6.2. I also tried to build it with the template makefile (http://www.sax.de/~joerg/mfile/) Both resulted in the same...
Saturday, 18 April 2015 - 20:12
Usart sends strings as garbage, while single characters work fine. (AS6.2, atmega 2560,avrdude,stk500v1)
EDIT: I forgot to mention, I use windows, with an autogenerated makefile.   I was learned that char *str = "string" is identical to char str[] = "string"Altough, with str...
Friday, 17 April 2015 - 23:47
Usart sends strings as garbage, while single characters work fine. (AS6.2, atmega 2560,avrdude,stk500v1)
Thank you for your reactions. It seems I deleted the ){ at the main function declaration while removing irrelevant code. My appologies for that.   @David Did the program run...
Friday, 17 April 2015 - 20:42

Pages