Type in the full discussion title or a part of it.
Discussion Title Created date
XMEGA-B1 XPLAINED LCD character display problem
I am having XMEGA-B1 XPLAINED development board. I am using this tutorial for reference. As mentioned in the code from tutorial, there are two functions to display characters. One...
Saturday, 26 March 2016 - 17:58
Accessing 16-bit regsiters of XMEGA, conflict while write operation
I am using ATxmega128B1. In order to access 16-bit registers, as per XMEGAB manual on page number 13   For read operation   the low byte of the 16-bit register must be...
Sunday, 6 March 2016 - 07:39
sleep mode confusion
I am using ATxmega64B1, which has five types of sleep modes   1. Idle   2. Power Down   3. Power Save   4. Standby   5. Extended Standby   Out of...
Friday, 26 February 2016 - 07:05
LM3658SD-A/NOPB gives no output when used i/p from USB
I have used LM3658SD-A/NOPB for my project. Unfortunately the footprint for the IC came wrong. Still I managed to solder it by putting link. But when I apply i/p from USB port of...
Wednesday, 27 January 2016 - 17:52
ATXMEGA64B1 TWI (RTC read problem)
I have interfaced ATXMEGA64B1 with MCP7940M (RTC). I having problem in reading data from RTC. The code for RTC is as below. #include <avr/io.h> #include <avr/interrupt.h...
Thursday, 21 January 2016 - 03:56
ATXMEGA64B1 SPI
I am using SPI (ATXMEGA64B1). The SPI initialization seems correct to me. I don't have any debugger, just using LCD to see program execution. Below is the code for the same. #...
Sunday, 10 January 2016 - 14:04
LM3658SD-A output current
Can someone tell me what is the output current for LM3658SD-A, or is it  nothing but Ichg? I am using 10K resistor at Iset pin (the datasheet says this pin decides charging...
Wednesday, 6 January 2016 - 15:15
Any idea which IC is this?
  It is magnetic sensor 3-Pin IC, but difficult to identify make from those digits on IC. Same image also included in attachment.   Moderator: I have edited this post...
Wednesday, 2 December 2015 - 08:59
speaker connection with Xmega
I have Atxmega64B1 and KDMG200008 speaker.   I/O source/sink current for Xmega 20mA MAX. and speaker is 8 Ohm, rated power 0.3 W (0.5 W MAX.) and doesn't need any external...
Friday, 20 November 2015 - 07:46
Noise in playback using PWM on STK600 (ATmega2560)
I am using STK600 (ATmega2560). I have configured timer 1 for 8-bit fast PWM and system clock is 4 MHz and PWM frequency is 15625 Hz. I have sampled my wav file at 3906 Hz. Here...
Monday, 28 September 2015 - 04:40
simple usart code not working
I am using STK600, ATmega2560. I have written simple usart code to display my name on hyperterminal. But I am having some strange problem, code prints only first three letters....
Monday, 14 September 2015 - 13:59
Not getting whether it is wrong calculation or wrong assumption of system clock
I am using STK600(ATmega2560). The datasheet of ATmega2560 says   And fuse settings of kit are   Extended          ...
Friday, 11 September 2015 - 18:19

Pages