Type in the full discussion title or a part of it.
Discussion Title Created date
AVR Studio 4 or 5?
I'm interested in purchasing the AVR Xplain for the ATxmega128A1 and noticed that the tools section only listed AVR studio 4. I was curious, should I use Studio 4 or 5 for...
Monday, 18 July 2011 - 12:53
CAN interface
Can anyone recommend some good reasonably priced CAN devices that I can use to test my code on?
Tuesday, 2 June 2009 - 15:46
SBIS for SPI
Currently I'm giving SPI a try, and am going by the code provided in the datasheet for the ATmega644. They used "sbis SPSR,SPIF" although the sbis command only supports the lower...
Friday, 2 January 2009 - 19:04
[TUT][ASM][Screencast] Intro to AVR Studio with Assembly
The link below provides users with a screencast of how to use AVR Studio 4 with assembly. The screencast includes full explanations of everything done, including writing an...
Sunday, 22 June 2008 - 16:41
Question about the squid cable
On my JTAGICEMKII, I'm not 100% sure which pin is 1 and which is 10 on the squid cable. Black is pin one correct?
Sunday, 25 May 2008 - 15:38
GLCD Program
////////////////////////////////////////// // Graphics LCD Program // // By Austin Salgat // ////////////////////////////////////////// #include #include void...
Thursday, 10 April 2008 - 20:15
Issue with internal voltage reference
I am using the ATmega644 as a low quality voltmeter to test out both ADC and my LCD display. Everything works great when using an external 5V reference, but as soon as I switch...
Thursday, 6 March 2008 - 20:03
ADC Converter
A quick question. When putting a voltage to the ADC input, does any current limiting precautions need to be put in place, or do I just place the input voltage directly to the ADC...
Sunday, 17 February 2008 - 18:28
First time off the Development Board
After programming and testing programs on the development board, I decided to try it on my protoboard. The issue I'm running into is that my ATtiny861 doesn't do anything when I...
Saturday, 2 February 2008 - 06:35
Timer Issue
I'm running into an issue with my timer for the ATmega644, where the timer was running way too fast. Below is the source for my clock program. The simulator runs the program fine...
Friday, 28 December 2007 - 07:20
Issue with STK500
The ATmega that comes with the board seems to be stuck in its socket really well. I've tried to no avail to get the thing out, even tried prying it out with a screwdriver. Are...
Monday, 24 December 2007 - 22:05
Question on language effeciency
I've been wondering for quite some time, can you effectively program using Assembly for large scale projects? C and C++ seem to be used for those interested in creating code that...
Sunday, 23 December 2007 - 06:42

Pages