Type in the full discussion title or a part of it.
Discussion Title Created date
USART in SPI mode on ATmega32u4 not continuous
I am trying to send a continuous serial data stream consisting of 240 bits using the ATmega32U4 running at 16 MHz. I chose the USART SPI mode for the two byte buffer which Atmel/...
Tuesday, 28 January 2020 - 20:40
Inline vs Macro with -0s
My personal preference is to using inline functions instead of macros for small, commonly used functions. There is a significant difference between the two when using the GCC...
Tuesday, 27 October 2015 - 20:27
Passing pointer to function taking no parameters
Using Atmel Studio 6.2.1563 Sp2   Is it valid in C (including C99) to pass a pointer of any type to a function that is declared as having not arguments/parameters?  ...
Friday, 18 September 2015 - 17:33
TIMER1_COMPA interrupt on Attiny85 not firing.
I am trying to use Timer1 on an ATTiny85 to generate a periodic interrupt. I created a simple test program which toggles an LED when the interrupt fires, but the interrupt never...
Monday, 3 August 2015 - 21:57
Best Pre-sensitive photoetch pcb maker
I have recently been tinkering with photo-etching pcbs. I know some of you guys have done this a couple - 300 times yourselves, so I was wondering what boards (available in the US...
Thursday, 21 October 2010 - 16:00
Noise on digital input from external board
I am trying to use an external interrupt on INTO to detect the falling edge of a 100Hz/5V square wave. The square wave is generated from a board with its own power supply and...
Monday, 5 October 2009 - 22:29
Phase/Frequency Correct PWM
I am trying to use PWM "mode 8"; Phase and Frequency Correct PWM on an ATmega168. OCR1 for this device is PB1. I am not seeing a pulsed output. Here is my exact code: void main...
Wednesday, 1 July 2009 - 17:24
Setting OCR1A affects compare interrupt
The goal is to generate and output square wave via pin 0 on port C and be able to change the frequency of the signal while running. I used the 16 bit Timer1 on an ATMega16. The...
Tuesday, 14 April 2009 - 21:37
ImageCraft problem with locals
I have encountered a problem where it appears that a parameter to a function and a local variable in that function are being stored in the same pair of registers. Both are of type...
Monday, 9 March 2009 - 17:10