Post Created date
SPI anomaly :(
Great! you are right! i changed the ISR to this: ISR(SPI_STC_vect) { uint8_t bufferSPI; /* Return data register */ bufferSPI = SPDR; USART_Transmit(bufferSPI); } i've...
Tuesday, 20 November 2007 - 13:01
ATmega16 - input reading
mati.mati wrote:im using this programmer http://www.captain.at/electronic... and uP i test on this http://www.radiotel.sk/pix/tovar... (sorry, i dont know english word for this) "...
Friday, 31 August 2007 - 15:02
AT90USB overheating?
Try make simple program to do some 1/0's to each pin statically at long time. Or maybe write all bit to zeros or ones and make DDR registers set to input.
Friday, 31 August 2007 - 14:53
Maze solving robot ...... help the Dummie
Dummie wrote: When I'm using the sharp sensors they keep changing the distance they output even if the sensor isn't moving. Is there a way to make them more precise? I've probed...
Wednesday, 2 May 2007 - 04:47
addressable nursing call system
Two wire communication? how can? Your distance is about 150m, there will be a lot of noises that causes a poor successful communication, i recommend you to use RS485 protocol or...
Wednesday, 7 February 2007 - 10:30
HELP!!! i have spoiled 3 atmega8
hi your problem just like mine in the past. In the datasheet it's written that setting CKSEL fusebit would affect osc frequency (ie. ext or internal and so on). It's true that u...
Sunday, 19 March 2006 - 18:31
Interfacing atmega16 with Ping sensors
i've used ping sensors using my ATMega8 clocked at 16Mhz. The datasheet itself doesn't provide detailed information. The pulse diagram that drawn in the datasheet is little...
Saturday, 18 March 2006 - 02:25
AVR with Radiometrix FM
it seems your environment was too noisy. i've had that kind of problem too few times ago. really frustating, on 20 times transmision it is lucky one data arrived correctly. then i...
Thursday, 9 March 2006 - 18:01
More LCD Trouble
no, you dont have to send it back. heheh. You can try to make a virtual ground. try using few divider resistor. on the top most node connect your positive supply, on the bottom...
Thursday, 9 March 2006 - 17:49
Need help, strange behaviour on controlling servo motor!
Great, Thanx! I'll try your suggestions tomorrow in my lab. About the power supply separation is right and seems logical.
Thursday, 9 March 2006 - 17:44
Need help, strange behaviour on controlling servo motor!
no, i dont use any driver. just connect the servo directly to my atmega8. but i dont get it, i was make the same kind of controller but using AT89S51. i controlled up to 12 servos...
Thursday, 9 March 2006 - 14:04
Need help! Timing simulation error an avr studio 4!!!
hei, hei hei! I'm sorry for crowding! i just solved this problem. I installed new avrstudio, the warning message has gone. and i looked up my code carefully twice and twice and...
Wednesday, 8 March 2006 - 12:10

Pages