Type in the full discussion title or a part of it.
Discussion Title Created date
Lets look at a circuit diagram this time!!
Hi Guys, I am working on a project involving mini usb connection. I know this is probably the wrong place to post such question, but be a good embedded engineer, I suppose we...
Friday, 10 August 2012 - 05:48
Is that necessary to initial all the IO at the beginning
So usually what I do is initialing all the IO pins to output and pull up all the pins. Today I discovered a little bug from doing that, the SPI function is not working because of...
Saturday, 4 August 2012 - 22:49
ATmega128 spi bug in the datasheet
So I am trying to send data from one ATmega128 to the other, both MCU are atmega128a, both running at 14.7456Mhz(is that ok two mcu running at different clk freq?), same 5V...
Sunday, 20 May 2012 - 04:24
Timer not working as configured
I have an ATmega128 which runs at 14.7456Mhz. I use two configuration to run the timer. one is just run and check TCNT1 value , the other is CTC mode with interrupt. My timer will...
Sunday, 25 March 2012 - 05:01
Question about static function and enum
Hello my friends, i brought two questions today: 1. about static function I declared in header file like this: static void LED(unsigned char led_8); and in the C file,the...
Saturday, 10 March 2012 - 22:58
Concerns about Program space
I am doing a project which will use a xbee wireless module and a camera on ATmega128a. Right now almost 70% of the code is done. However, after I compiled the code, it's already...
Friday, 2 March 2012 - 03:43
Why we cant call another functin inside the the interrupt
I recall i read it somewhere that in side an interrupt block, we can not call another function. Am i wrong? and why? thanks
Wednesday, 29 February 2012 - 02:05
Where should I put interrupt functions?
Hi, I am building a project with more than one source files. I put USART config function into a separate file, but now my question is where should i put the interrupt functions...
Tuesday, 28 February 2012 - 20:01
USART question
Simple sending data from MCU to PC. Just sending 1234 to PC, but why I received an extra byte? you can see the image below: Also Code: #include "avr/io.h" #include "util/delay....
Friday, 10 February 2012 - 05:35
USART Always give me WRONG value
Basically I am just sending the data from MCU to Computer through RS232 port, the code is posted below. if I use the ATMEGA32, then I got what I expected value, but if I use...
Thursday, 10 November 2011 - 05:25
BASIC USART Question
Hi guys, i am currently working on a AVR-CAM project, which a camera communicate with MCU through the USART, The Camera is in working codition, as you can see from my computer...
Tuesday, 20 September 2011 - 02:21
JTAG ICE MKII related problems
Hi, I am using JTAG MKII to debug my project, but why int/char variable in the main function are all "Location not valid"? Actually not all, one char temp does showed me some...
Sunday, 18 September 2011 - 15:59

Pages