Type in the full discussion title or a part of it.
Discussion Title Created date
Help Understanding the Internal RC Frequency Range on ATMega328P
Hi all,   I need to use the internal RC oscillator of my ATMega328P and I'd prefer to use the factory calibration rather than perform user calibration.  I've looked at...
Thursday, 6 December 2018 - 05:32
Copying OSCCAL value from flash to register
Hi all,   I followed the AVR053 app note (https://www.microchip.com/wwwApp...) and ran the RC calibration code on my ATMega328P.  Here's the output from the batch file...
Saturday, 1 December 2018 - 03:20
Passing an argument to a callback
Hi all,   Is it possible to pass an argument(s) to a callback function that you register with ASF functions?  For example, let's say you have a timer you want to call a...
Thursday, 15 November 2018 - 02:45
Trouble extracting Makefile to set up unit testing
Hi all,   I'm working with a custom board that has an ATSAMD21G17A MCU on board.  I was reading the forums and net on unit testing with CppUTest and AS7, and it doesn't...
Wednesday, 7 November 2018 - 00:11
Use TC4 and TC5 on SAMD21 as separate timers
Hi all,   I am trying to use TC4 and TC5 as separate 8-bit timers.  However, when I enable TC4 in ASF, it appears to be slaving TC5 for what I'm guessing is 32-bit mode...
Friday, 21 September 2018 - 17:56
Neopixels on SAM D21 Xplained Pro
Hi all,   I have a string of SK6812 LEDs (similar to Neopixels).  I'm looking for a simple example (preferably in C to play nice with ASF) to drive these LEDs.  So...
Monday, 17 September 2018 - 17:44
Swapping RX and TX on SAMD21
Hi all,   I'm currently using the SAMD21 Xplained Pro and testing the predefined UART on SERCOM4, which uses PB10 for TX and PB11 for RX.  I have the current pin MUX...
Friday, 7 September 2018 - 20:18
ATMega644 draws large current when ground pins connected
Hi, I have an ATMega644 DIP that acts strange when I hook it up to power and ground. I went ahead and connected both ground pins (11 and 31) as well as VCC (10) and AVCC (30)...
Monday, 9 February 2009 - 03:55
Problems with SPI
Currently our team is using an atmega644 chip to interface with a MAXIM522 DAC. For some reason, we're having loads of trouble interfacing the two. We're using a CS line at PB4...
Thursday, 5 February 2009 - 22:09
Can you use the serial programmer and SPI at the same time?
Hi, I have an ATMega644 that I'm trying to connect to a MAX522 8-bit DAC. I've set up SPI communication in my code and have attached the DAC to the SS/MOSI/SCK pins on the chip....
Thursday, 29 January 2009 - 21:12