Wow! LCD simulator works and is really cool!

Go To Last Post
5 posts / 0 new
Author
Message
#1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Just wanted to thank the devteam for a very nice tool. I was really impressed with the LCD simulator.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

It's probably just me, I'm new to the Sutdio software, but what happens when I have a program that changes the display in th LCD over time, for example the "HELLO WORLD" program I uploaded to the TUTORIAL section. It displays "HELLO" then clears screen and then "WORLD" and then back to "HELLO", etc.

However, when I run the LCD display in the Simulator all I get this the "HELLO' displayed and nothing after that, even though it works fine when downloaded into the Butterfly.

Anyone with more experience using the simulator that might be able to point-out what I am doing wrong?

Thanks in advance.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I believe you need to start the LCD interrupt timers. Click the little timer button on the LCD toolbar before running your code (see attached graphic).

- Dean :twisted:

Attachment(s): 

Make Atmel Studio better with my free extensions. Open source and feedback welcome!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Yes, I need to click the timer or NOTHING will appear.

However, it still only displays the first screen printed, after that no clearing or re-writing to the psuedo device seems to work.

I've played around with the timer settings a bit also but there seems to be no effect.
Could it be the programming METHOD used to write to the LCD?
The program is listed in the TUTORIAL Forum as "HELLO WORLD"

Any help would be appreciated. I keep "burning" up my Butterflies bay having to re-program them everytime I need to check if display routines are working.

Thanks a million!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Quote:
I keep "burning" up my Butterflies bay having to re-program them everytime I need to check if display routines are working.

10,000 writes not enough for $20? :)

Actually, testing it with my new ButtLoad LCD routines I only get garbage (whereas I get proper text when loading ButtLoad onto the real thing). Not sure what's up with that. I havn't used the LCD simulator much, so I can't give you any more advice on it unfortunatly.

- Dean :twisted:

Make Atmel Studio better with my free extensions. Open source and feedback welcome!