Run to cursor in Microchip Studio 7?

Go To Last Post
7 posts / 0 new
Author
Message
#1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Can anyone confirm that "Run to cursor" has been completely removed please? Its icon changed in previous versions of Studio, and it's been on and off the Debug default toolbar. The latest update to the Getting Started document - last modified in January - refers to it and says it's on the toolbar, with an arrow as its icon. It's not: in my fresh install of the latest Microchip Studio 7 it isn't on the toolbar, isn't offered for addition to it via Customise, and doesn't work with the Ctrl+F10 shortcut.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 1

Found it! It's still available (as Debug.RunToCursor), but no longer on the Debug default toolbar so must be added.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Did you select the simple or advanced UI mode profile? (Can be changed under tools or clicking the mode thingy in the titlebar)

:: Morten

 

(yes, I work for Microchip, yes, I do this in my spare time, now stop sending PMs)

 

The postings on this site are my own and do not represent Microchip’s positions, strategies, or opinions.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Isn't it usually on the right click context menu anyway?
.
I like the thing they introduced in VS2015/2017 where you hover on any line and that green "run to here" arrow appears. As AS7 has a VS2015 heritage I sort of assumed it might have that too?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I think the hover was 2017

:: Morten

 

(yes, I work for Microchip, yes, I do this in my spare time, now stop sending PMs)

 

The postings on this site are my own and do not represent Microchip’s positions, strategies, or opinions.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 1


I don't know if I have ever used a button but just right click of the mouse.

 

John Samperi

Ampertronics Pty. Ltd.

https://www.ampertronics.com.au

* Electronic Design * Custom Products * Contract Assembly

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Thanks for the interest, folks. Wasn't on my right-click (new install of the latest Microchip Studio 7.0 about four days ago, with all available updates). @meolsen: I'm using Advanced. With it now installed on the toolbar I don't tend to click it anyway, I just use Ctrl+F10 mostly.