Reporting bugs for the beta release of Atmel Studio 6

Go To Last Post
32 posts / 0 new
Author
Message
#1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Hi All Please report bugs that you find in the beta release of Atmel Studio here: atmel.com/support Thanks! Eric

Last Edited: Tue. Oct 6, 2015 - 04:28 AM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Actually, the link is broken, but the real one is "only" two clicks away.

Please feel free to erase this post when you fix the link.

JW

Fixed

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Hats off to the Atmel folks!

A known bugs list. Thank you!

As of January 15, 2018, Site fix-up work has begun! Now do your part and report any bugs or deficiencies here

No guarantees, but if we don't report problems they won't get much of  a chance to be fixed! Details/discussions at link given just above.

 

"Some questions have no answers."[C Baird] "There comes a point where the spoon-feeding has to stop and the independent thinking has to start." [C Lawson] "There are always ways to disagree, without being disagreeable."[E Weddington] "Words represent concepts. Use the wrong words, communicate the wrong concept." [J Morin] "Persistence only goes so far if you set yourself up for failure." [Kartman]

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Cool...since the full release is now out, but there are no bugs listed here, that must mean there are no bugs!

Awesome!!!

;)

TB

(Just kidding--the link wouldn't come up for me at first, but now it worked.)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I believe this thread should/could now be retreated (i.e. remove the stickie'ness). In it's place we need a sticky post with a link to the Atmel Studio 6 (RTM) Bugzilla.

Howaboutit, Eric/Dean?

EDIT: I actually had some obviously feeble attempts trying to find a post here where I know the link has been given, but I failed miserably...

As of January 15, 2018, Site fix-up work has begun! Now do your part and report any bugs or deficiencies here

No guarantees, but if we don't report problems they won't get much of  a chance to be fixed! Details/discussions at link given just above.

 

"Some questions have no answers."[C Baird] "There comes a point where the spoon-feeding has to stop and the independent thinking has to start." [C Lawson] "There are always ways to disagree, without being disagreeable."[E Weddington] "Words represent concepts. Use the wrong words, communicate the wrong concept." [J Morin] "Persistence only goes so far if you set yourself up for failure." [Kartman]

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

This is where you go to file bugs for the Atmel Software Framework and Atmel Studio 6:

http://asf.atmel.com/bugzilla/

"I may make you feel but I can't make you think" - Jethro Tull - Thick As A Brick

"void transmigratus(void) {transmigratus();} // recursio infinitus" - larryvc

"It's much more practical to rely on the processing powers of the real debugger, i.e. the one between the keyboard and chair." - JW wek3

"When you arise in the morning think of what a privilege it is to be alive: to breathe, to think, to enjoy, to love." -  Marcus Aurelius

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

i have just installed atmel studio 6 but it is not working,when i launch the app msg appears"the application stopped working".

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I've been using AVR Studio 6 for the past couple of weeks now and I have some issues and suggestions regarding the IDE rather than the software framework.

Would the above link be the best place to post my findings or is there a better place to do so?

Thanks,
K

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Quote:
... suggestions regarding the IDE rather than the software framework.

Would the above link be the best place to post my findings or is there a better place to do so?

To report the issues specific to Studio select Product as "Atmel Studio 6" while creating a new bug in http://asf.atmel.com/bugzilla/

Regards,
Deena

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I have tried to use AVR Studio 6 but it just doesn't work. Whenever File New Project is selected, Studio 6 crashes

Electronic System Design
http://www.esdn.com.au

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I have been using AVR32 Studio at work for awhile and it has working OK. We also use AVR Studio 4 for an ATTINY, and that environment seems ancient compared to eclipse. Just installed Atmel Studio 6 and it just seems no good. When stopping my JTAGICE mkII, it crashes the IDE (which I reported).

Is AVR Studio 5 stable???
Why move away from the all powerful eclipse, especially when providing free tools? I would love to know why.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Yep. and not only moving away but moving to Microsoft where you know the products are bad. Sounds like AVR Studio 4.19 is going to keep being used for some time.

Electronic System Design
http://www.esdn.com.au

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Quote:

Is AVR Studio 5 stable???

I would expect Atmel Studio 6 to be more stable and bug free, in general, as compared to AVR Studio 5. As far as AVRs is concerned Atmel Studio 6 is really only an AVR Studio 5.2, but the thing got a new shiny name since the addition of ARM support was deemed substantial enough to grant a new major version number (and of course it could no longer be named "AVR Studio" since it now supports more than just AVRs).

Quote:

Why move away from the all powerful eclipse, especially when providing free tools? I would love to know why.

Several of us did air our disappointment when it was revealed that the AVR Studio 4 successor would not be cross-platform but rather more tied to Windows operating environments. If it makes you feel beter to rant a little, then do (I felt good at the time :wink:). Asking Atmel about the reasons for the decision is quite meaningless IMHO, though. 1) The will of-course not reveal why they took that decision. 2) They will not change it now.

I would not even expecct this to change for the next major-major, i.e. Atmel Studio 7. And even if, then this might be five years away, and then we might all be in Cortex-M3 land anyway, where the debug protocols are less closed, and there is an abundance of tool chain and IDE alternatives.

My advice: Accept. Move on.

As of January 15, 2018, Site fix-up work has begun! Now do your part and report any bugs or deficiencies here

No guarantees, but if we don't report problems they won't get much of  a chance to be fixed! Details/discussions at link given just above.

 

"Some questions have no answers."[C Baird] "There comes a point where the spoon-feeding has to stop and the independent thinking has to start." [C Lawson] "There are always ways to disagree, without being disagreeable."[E Weddington] "Words represent concepts. Use the wrong words, communicate the wrong concept." [J Morin] "Persistence only goes so far if you set yourself up for failure." [Kartman]

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Quote:
I would expect Atmel Studio 6 to be more stable and bug free, in general.

We can't open a new project without AVR Studio 6 - not sure how anyone can call that stable. And after three weeks still no reply here, from the avr email or twitter. Good one Atmel - no wonder Microchip are worth twice as much.

Electronic System Design
http://www.esdn.com.au

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

@Hefty

Could you please log your bug details in the following url
http://asf.atmel.com/bugzilla/en...

Regards,
Deena

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I installed AVR Studio 5.1 and it is working better for me.

Quote:
As far as AVRs is concerned Atmel Studio 6 is really only an AVR Studio 5.2

JohanEkdahl, you mentioned AVR Studio 5.2, I could only find 5.1. Is there another place to find AVR Studio besides the archive link from the Atmel Studio 6.0 page on the Atmel site.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Nevermind, I went to dinner with AVR Studio 5.1 running (not in debug) and came back to the blue screen of death. Only other program running was firefox so I am going to bet it was AVR Studio 5.1(windows 7).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

OhmCap wrote:
...you mentioned AVR Studio 5.2, I could only find 5.1. Is there another place to find AVR Studio besides the archive link from the Atmel Studio 6.0 page on the Atmel site.

There was no AVR Studio 5.2. You misunderstood Johan's post, read it again. :)

"I may make you feel but I can't make you think" - Jethro Tull - Thick As A Brick

"void transmigratus(void) {transmigratus();} // recursio infinitus" - larryvc

"It's much more practical to rely on the processing powers of the real debugger, i.e. the one between the keyboard and chair." - JW wek3

"When you arise in the morning think of what a privilege it is to be alive: to breathe, to think, to enjoy, to love." -  Marcus Aurelius

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

OK, managed to get AVR Studio to run now. Had the attached error message on installation. Seems to work well now except for the error message[/img][/url]

Attachment(s): 

Electronic System Design
http://www.esdn.com.au

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Oh right, he means 6 is the really just the next version after 5.1 which would be 5.2, with ARM support. Never mind.

Has anyone integrated the latest atmel tools with the latest version of eclipse? Is there any lost functionality compared with AVR32 studio? Any issues?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

There is an integrated bug reporting option available in studio 6.1 beta.

Go to "Help" Menu and click the "Report a Bug"

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Public Anouncement: The external bugzilla is now set to read only. This is due to the fackt that follow up from our side has been abysmal. Please direct furter questions to Atmel Support at www.atmel.com/support .

:: Morten

 

(yes, I work for Atmel, yes, I do this in my spare time, now stop sending PMs)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Morten, do you need a holiday? ;-)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Well, given that I (and some people from India when I found my whip) have been the sole maintainer/followup link on it, then YES :)

:: Morten

 

(yes, I work for Atmel, yes, I do this in my spare time, now stop sending PMs)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

tsgd84 wrote:

@Hefty

Could you please log your bug details in the following url
http://asf.atmel.com/bugzilla/enter_bug.cgi?product=Atmel%20Studio%206

 

LINK DEAD

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

haiganeshkumar wrote:

There is an integrated bug reporting option available in studio 6.1 beta.

Go to "Help" Menu and click the "Report a Bug"

 

Not in 6.2 NO support links work in the product

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

meolsen wrote:

Public Anouncement: The external bugzilla is now set to read only. This is due to the fackt that follow up from our side has been abysmal. Please direct furter questions to Atmel Support at www.atmel.com/support .

 

I just posted a bug to afs.bugzilla  what are you talking about external?

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Kbangus wrote:
LINK DEAD

 

But look at the date that was posted!!

 

And look at the title of the thread - we are long past this beta!!

 

Top Tips:

  1. How to properly post source code - see: https://www.avrfreaks.net/comment... - also how to properly include images/pictures
  2. "Garbage" characters on a serial terminal are (almost?) invariably due to wrong baud rate - see: https://learn.sparkfun.com/tutorials/serial-communication
  3. Wrong baud rate is usually due to not running at the speed you thought; check by blinking a LED to see if you get the speed you expected
  4. Difference between a crystal, and a crystal oscillatorhttps://www.avrfreaks.net/comment...
  5. When your question is resolved, mark the solution: https://www.avrfreaks.net/comment...
  6. Beginner's "Getting Started" tips: https://www.avrfreaks.net/comment...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

NEW https://secure.atmel.com/myAtmel/

View Video

---------------------------------------------------old -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

As of 10/31/2014 - Could a moderator pin this to the TOP ? I am in contact with a nice person that will inform me of the support system status as it matures

 

http://asf.atmel.com/bugzilla/  and support@atmel.com 

I also have bugzilla@asf.atmel.no which is an outgoing mailer 

 

 

Last Edited: Fri. Nov 7, 2014 - 05:29 PM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Hello,

I have a problem with "AVR Dragon" and "Studio V6.2".
Debug mode does not work.
The target program is loaded correctly.

A message is sent by the debugger:
"Failed launch program error: ... An unknown error occurred LeaveProgMode Debugger command failed"
Windows System 8.1 Memory: 4 GB.
Processor: Celeron 1.86 GHz frequency. Two cores. Use "USB 2"
Work with ATMega32A.
Target Crystal: 6Mhz, freq "AVR Dragon" 200Khz dragon.

With Windows XP SP3, debug mode has always worked properly.
The target hardware was not changed from XP to Win8.1.
All reviews of this forum have not solved my problem.

Thank you in advance for your help  and Merry Christmas to all.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Again, look at the date and title of the original post: it's about the "beta release of Atmel Studio 6" - and that's well over two and a half years ago!

 

I think it's about time this thread was locked?

Top Tips:

  1. How to properly post source code - see: https://www.avrfreaks.net/comment... - also how to properly include images/pictures
  2. "Garbage" characters on a serial terminal are (almost?) invariably due to wrong baud rate - see: https://learn.sparkfun.com/tutorials/serial-communication
  3. Wrong baud rate is usually due to not running at the speed you thought; check by blinking a LED to see if you get the speed you expected
  4. Difference between a crystal, and a crystal oscillatorhttps://www.avrfreaks.net/comment...
  5. When your question is resolved, mark the solution: https://www.avrfreaks.net/comment...
  6. Beginner's "Getting Started" tips: https://www.avrfreaks.net/comment...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Sorry, this is a mistake. greetings

Topic locked