programmer for ATSAMD11 [ATMEL-ICE supports ATSAMD11 through SWD]

Go To Last Post
8 posts / 0 new
Author
Message
#1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I thought my ATMEL-ICE can work as programmer for ATSAMD11D14,

But there is no ATSAMD11 in the supported device list  in ATMEL studio.

 

I have looked through the pages for ATMEL-ICE & ATSAMD11D14 in microchip.com.

ATMEL-ICE : support all SAM ARM Cortex-M device.

ATSAMD11D14 :  based on ARM Cortex-M0+

It looks like ICE should be ok.

 

I just want to burn the code into D11,don't debug.

Anyone knows ?

Last Edited: Mon. Apr 27, 2020 - 03:55 AM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 1

Atmel-ICE supports SAMD11.
.
Did you not install ARM support in Studio when you installed it? (I.e do you have any other ARM devices in your list)

:: Morten

 

(yes, I work for Atmel, yes, I do this in my spare time, now stop sending PMs)

 

The postings on this site are my own and do not represent Microchip’s positions, strategies, or opinions.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

You are right, I didn’t add the DFP.
Atmel studio shows “don’t detect the device “.
Maybe the connection is not right.
Could you please confirm for me: atmel-ice can programme the atsamd11 or not?
Thank you.

Last Edited: Thu. Apr 23, 2020 - 01:38 PM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

First sentence in my answer...

:: Morten

 

(yes, I work for Atmel, yes, I do this in my spare time, now stop sending PMs)

 

The postings on this site are my own and do not represent Microchip’s positions, strategies, or opinions.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

:)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0


meolsen:

What does this mean?

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

That the Atmel-ICE cannot find any device ... Check connection, power and clock to the chip...

:: Morten

 

(yes, I work for Atmel, yes, I do this in my spare time, now stop sending PMs)

 

The postings on this site are my own and do not represent Microchip’s positions, strategies, or opinions.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

update information for reference.

 

The connection is right.

But,

1) the soldering for GND is not solid.

2) the circuit of reset pin is WRONG, the hardware engineer connected it to GND, pull low for default.

 

Now,have burned the MuxTO to D11.

 

Thank you! meolsen.