Endless programming problems, [WARNING] TCF command: Tool:getAttachedTools timed out

Go To Last Post
2 posts / 0 new
Author
Message
#1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

This could very well be due to a windows update however I can not program anything in studio as of several days ago.

 

Any one of the below happen independently or simultaneously:

 

-AS7 starts and immediately gives me a "waiting for an operation to complete" window, nothing prevents this from continuing to pop up every time I try to use any programmer and the programmers do not work

-No programmers are visible even though they are connected and recognized by windows

-The programmer will connect and show the device ID but will fail to program it

-The programmer will connect after a few minutes, program the device, then fail

 

These problems are independent of the programmer or the target, many of each have been tested.

 

This is driving me crazy!

 

Anyone else experience this? I had a solid install for a few years until.....

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

After reinstalling studio, updating every driver I could, and another windows update the problem has changed. After I plug in any programmer it takes a minute or two for studio to recognize it then I am able to program a device. After that the backend agent times out and the programmer needs to be unplugged and plugged back in to repeat the process.

 

There are many posts regarding similar things. Sounds like something microchip needs to spend a little time on. I can't work with it being this slow, it's a huge waste of time and I imagine others are having similar issues.