AVRISP mkii LUFA (not) connected in Atmel Studio 6.2.1563 & Studio 7!

Go To Last Post
13 posts / 0 new
Author
Message
#1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

AVRISP mkii LUFA  not connected in Atmel Studio 6.2.1563
LUFA version 140928
 

But it work in AVR Studio 4.19

New usb drivers from Studio 6.2 work with Studio 4.19
How to fix this trouble?
 

Attachment(s): 

AvrStudio 7
AVR ISP MkII Clone
Core I3-4330
Kingston HyperX Savage SSD

Last Edited: Fri. Oct 2, 2015 - 08:05 AM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

MCU          = at90usb162
ARCH         = AVR8
BOARD        = USBTINYMKII
F_CPU        = 16000000

 

    #define ENABLE_ISP_PROTOCOL
    #define ENABLE_XPROG_PROTOCOL

    #define VTARGET_ADC_CHANNEL        2
    #define VTARGET_REF_VOLTS          5
    #define VTARGET_SCALE_FACTOR       1
//    #define VTARGET_USE_INTERNAL_REF
//    #define NO_VTARGET_DETECT
//    #define XCK_RESCUE_CLOCK_ENABLE
//    #define INVERTED_ISP_MISO

//    #define LIBUSB_DRIVER_COMPAT
//    #define RESET_TOGGLES_LIBUSB_COMPAT
    #define FIRMWARE_VERSION_MINOR     0x17

 

AvrStudio 7
AVR ISP MkII Clone
Core I3-4330
Kingston HyperX Savage SSD

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

anybody here?

AvrStudio 7
AVR ISP MkII Clone
Core I3-4330
Kingston HyperX Savage SSD

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Lots of people here but no one who knows the answer.  smiley

John Samperi

Ampertronics Pty. Ltd.

www.ampertronics.com.au

* Electronic Design * Custom Products * Contract Assembly

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

AvrStudio 7
AVR ISP MkII Clone
Core I3-4330
Kingston HyperX Savage SSD

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Search for a recent thread here (perhaps in last month?) that included "larryvc" as a contributor and that was about AVRISPmkII, LUFA and AS6. Apparently something Atmel did in their USB drivers had broken it (I think that was the case anyway) but I think it showed that using the latest packages from Atmel fixed things. But you need to find that thread to get the complete details.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Hi, guys!
Now s did experience with WindowsXP SP3 x32, installing latest Atmel Studio from 1st post.

All work fine!
Compiled LUFA version 140928 with some changed code work OK!

 

Jungo Drivers W7 x64 bad work? To Atmel bugreport.

AvrStudio 7
AVR ISP MkII Clone
Core I3-4330
Kingston HyperX Savage SSD

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

AvrStudio 7
AVR ISP MkII Clone
Core I3-4330
Kingston HyperX Savage SSD

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Author of LUFA too?

He is too busy elsewhere making good money and contemplating marriage I think .  cheeky

John Samperi

Ampertronics Pty. Ltd.

www.ampertronics.com.au

* Electronic Design * Custom Products * Contract Assembly

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Hi, 

 

Indeed it doesn't work with that version, we used the 6.2.1153 Version and works perfectly.

 

Maybe you should downgrade it...

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Now its work!

Just modify & compile last LUFA from github, and replace driver usb driver to libusb-win32 (v1.2.6.0) wia Zadig http://zadig.akeo.ie/

Atmel Studio 6 and 7 works ok!

AvrStudio 7
AVR ISP MkII Clone
Core I3-4330
Kingston HyperX Savage SSD

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Download https://github.com/abcminiuser/l...

-------------
C:\lufa-master\Projects\AVRISP-MKII\make

MCU          = at90usb162
ARCH         = AVR8
BOARD        = USBTINYMKII
F_CPU        = 16000000
F_USB        = $(F_CPU)
OPTIMIZATION = s
TARGET       = AVRISP-MKII
------------
C:\lufa-master\Projects\AVRISP-MKII\Config\AppConfig.h
//    #define LIBUSB_DRIVER_COMPAT
      #define RESET_TOGGLES_LIBUSB_COMPAT
------------
C:\lufa-master\Projects\AVRISP-MKII\Lib\V2ProtocolParams.h

#define FIRMWARE_VERSION_MINOR 0x18

--------------
cd C:\lufa-master\Projects\AVRISP-MKII\
make all

AvrStudio 7
AVR ISP MkII Clone
Core I3-4330
Kingston HyperX Savage SSD

Last Edited: Fri. Oct 2, 2015 - 08:02 AM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Great to see a fix for this firmware! How did you figure out the changes required?