SAMV71

Go To Last Post
9 posts / 0 new
Author
Message
#1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

can u please tell me how to get the IP address of SAMV71 evaluation board.

Last Edited: Mon. Jul 2, 2018 - 12:15 PM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

It completely depends upon what program you are running on the board itself.  Look to the source code of the particular sample program you are running.  Sometimes it's hard coded at compile time.  Other times it uses DHCP to set it up at run time.  There is no one particular value.

 

What sample program are you using?

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

actually i have downloaded the Atmel software package from git hub. So from there ETHERNET web server code i am using but i am not getting the IP address of Ethernet help me with that. If it is doing DHCP then again how to get the IP?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

moulicm22 wrote:
If it is doing DHCP then again how to get the IP?

Do you have access to your router to be able to see that?

 

Top Tips:

  1. How to properly post source code - see: https://www.avrfreaks.net/comment... - also how to properly include images/pictures
  2. "Garbage" characters on a serial terminal are (almost?) invariably due to wrong baud rate - see: https://learn.sparkfun.com/tutorials/serial-communication
  3. Wrong baud rate is usually due to not running at the speed you thought; check by blinking a LED to see if you get the speed you expected
  4. Difference between a crystal, and a crystal oscillatorhttps://www.avrfreaks.net/comment...
  5. When your question is resolved, mark the solution: https://www.avrfreaks.net/comment...
  6. Beginner's "Getting Started" tips: https://www.avrfreaks.net/comment...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

yes

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

hi there,

 

iam using samv71q21b evalaution board for that i fallowed the samv71 source code from github so in that basically that code is for USART0 , i test that code with USB TO TTL converter it is working fine ,  i changed the USART0 to USART2 in functions USART_configuration() , USART_setTransmitEnabled(), USART_SetReceiveEnabled() , USART_Sendbuffer(),USART_ReceiveBuffer()  but in this case it is not working could you pleas tell me in my program where i have to change ?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Hi there,

            I am using samv70n19b controller in my project & iam using atmel studio 7.0 , i created one new project in studio and included pio.c files from that i added remaining header files while adding that i included parts.h file in that it is showing some errors which are unable to solve. Will you provide any driver code for led blinking. i attached file for the errors  i have faced.

Attachment(s): 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

hi there,

 

we are using atsamv71q21b micro controller  in our project , we are trying to debug our code with JTAG for that the fallowing connections we made on our custom board but it is not detecting,

 

 

TCK , TMS , TDI , TDO , nRESET pins to micro controller and made JTAGSEL & TST pins to 3.3v  & PD0 is to GND 

 

could you please tell me any another connections are required  

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

hi ,

 

Am  using ATSAMV71Q21b EVK board , for generating delay by using timer_counter(TC) am able to generate up to 2 sec , but i need to do that delay for 1 min to 10 min , could you please help me how to generate delay for 1min to 10 min.

 

thanks.