AVR Studio 7 installation fails [solved]

Go To Last Post
18 posts / 0 new
Author
Message
#1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I can't install AVR Studio 7 any more - Installation stops and rolls back when trying to install AVR8 Packs 7.0.

 

I've uninstalled all Visual Studio related stuff, still no chance to install AVR Studio.

Can anyone help me? I've attached the Installer log files.

 

regards,

Hannes
 

Attachment(s): 

This topic has a solution.
Last Edited: Mon. Apr 18, 2016 - 07:57 PM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I've tried complete uninstall (visual Studio and everything that looked like a part of it) and also cleaned up registry, no sucess. And of course I am running the installer as Admin.

It looks like avr8 packs installer dies not even copy files, at least i cannot see them in the atmel folder.

I'm running out of ideas....

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0
Expected atpackcli.exe in path C:\Program Files (x86)\Atmel\Studio\7.0\atpackmanager\atpackcli.exe, but missing. Did your installation succeeded?
CustomAction PerformPacksInstallActions returned actual error code 1603 (note this may not be 100% accurate if translation happened inside sandbox)
Action ended 11:11:31: PerformPacksInstallActions. Return value 3.

This looks suspicious to me.

Last Edited: Sat. Apr 16, 2016 - 04:56 PM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Which OS are you running and then which architecture 32 Bit or 64 Bit.

Last Edited: Sat. Apr 16, 2016 - 04:56 PM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

And since when are you failing to install the Software.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

[German!] Sprechen Sie Deutsch als Muttersprache?

Translation: Is your native language german?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Os is win 10 64bit. Installation fails since i tried to reinstall after studio did not work when i installed ms visual studio 2015.
I guess the machine is not the problem as atmel studio was already installed on this one.
And yes, i speak german.

Last Edited: Sun. Apr 17, 2016 - 07:08 AM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Bitte schicke mir einen Screenshot aller installierten Programme.

Nachdem wir wissen welche Programme deinstalliert werden sollten, können wir weitermachen. Und zwar hätte ich gerne, dass Sie versuchen mit dem Programm adwcleaner, Chip glaub ich hat es, alle ungültigen Registry Einträge sicher wegzubekommen.

 

Suchen Sie sich nun bitte von den Hersteller-Websiten des PCs die neuesten Treiber. Dann hätte ich gerne, dass Sie im Geräte-Manager alle Treiber deinstallieren. Bitte nun Neustarten. Nun die neuesten Treiber schrittweise installieren und wieder Neustarten. Stellen Sie nun nochmal sicher das Win 10 tatsächlich Up-To-Date ist. Bitte lade dir abermals den offline-Installer, 64-Bit!!!, von der ATMEL.com Website, Registrierung notwendig.

Versuche nun alles zu installeren.

Ende der Ideen. Viel Erfahrung.

 

P.s. Eine Idee hätte ich noch, nämlich dass der PC Viren hat. Da gäbe es das Programm Desinfect was einmal jährlich von dem Magazin für Computertechnik | c't Magazin - Heise herausgegeben wird. Rennt über den Bootloader auf Linux.

Last Edited: Sun. Apr 17, 2016 - 07:59 AM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Translation into English:

Please send me a screenshot of all installed programs.

After we know which programs have to be deinstalled, we can push on. I would like you to try with the program adwcleaner, (Chip.de), to get rid of all invalid registry entries safely.

 

Search please now for the newest drivers from the manufactures of your PC. Then I want you to deinstall all driver trough the hardware manger. Please reboot now. Now install teh newest drivers step by step and again reboot.

Make again sure that Win 10 is really up-to-date. Please download anew the offline installer, 64-Bit!!!, from the atmel.com website, signing up is necessary.

Now retry to install.

End of ideas. Much experience.

 

BTW: One Idea is left in mind, the pc has a virus infect. There is the software, Desinfect, german software, which comes out once a year from the magazin for computer-technique | c't magazin - Heise. It runs over the bootloader on linux.

 

Last Edited: Sun. Apr 17, 2016 - 08:11 AM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Work in progress... I cannot find a seperate 64bit installer... I think there is only one...

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

 

 

Installed Software...

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I've tried all your suggestinos now, installation is still not possible...

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Mit der AVR Studio Installation kommt:

 

JAVA

 

Microsoft Visual Studio ~ 2010?

 

Also ich denk folgendes:

 

Die Installation clashed mit den Visual Studio Installationen.

 

Und mit eventuell auch mit den SQL Server Installationen (unwahrscheinlich aber vllcht.)

 

Deinstalliere aber auf jeden Fall Visual Studio Zeug und reinige dann nochmal die Registry und versuch es nochmal.
 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

LDPKananDethin wrote:
With the AVR Studio installation comes:

JAVA

Microsoft Visual Studio ~ 2010?

So I think the following:

The installation clashed with the Visual Studio installations.

And possibly also with the SQL Server installations (unlikely but vllcht.)

but uninstall definitely Visual Studio stuff and then clean again the Registry and try it again.

"Experience is what enables you to recognise a mistake the second time you make it."

"Good judgement comes from experience.  Experience comes from bad judgement."

"Wisdom is always wont to arrive late, and to be a little approximate on first possession."

"When you hear hoofbeats, think horses, not unicorns."

"Fast.  Cheap.  Good.  Pick two."

"We see a lot of arses on handlebars around here." - [J Ekdahl]

 

This reply has been marked as the solution. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I solved the problem now.
Somehow my installer thought studio would already be installed. When i was running the installer studio 7 ide was not installed, therefore the installation failed later.

I installed studio7 on another PC, during this installation i recognized the problem mentioned above.
Then i copied all the installation packs (visual studio shell, toolchain, studio ide, all the vc++redistributables, drivers,...) from the temp dir (offline installer copied them to programm data/package cache), transfered them to my problem-pc and installed them manually from the admin console.

Now studio seems to works again.

But why this happened is still a mystery to me....
Thanks for help!

Last Edited: Mon. Apr 18, 2016 - 07:59 PM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I had a similar problem while installing AS 7.0.1006.

Find my solution here:

 

https://www.avrfreaks.net/comment...

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

i have facing a problem when doing project on studio 7 i.e. it can't add stk500 to burn the program. ????  plz help and also how to burn program??