Missing JTAGICE mk2 USB driver in Atmelstudio 6.2 1153

Go To Last Post
4 posts / 0 new
Author
Message
#1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Hi

 

Installed studio today on a new computer running win7. Everything is ok except for the jtagice mk2 usb driver is missing.

I got no option to choose to install this driver during installation and it is not available in the Atmel folder nor the system folder

 

When attaching the jtagice mk2 device it search for a driver but fails. The ICE is shown as JtagICE mkii in devicemanager but with an warn sign on it.

 

I have installed and reinstalled a couple of times but, including rebooting, but with no help. I had version 6.15 on a different machine , also running win7 , and this worked smoothly.

Is it possible to download the driver separately somewhere? tried at jungo but finds only the dev kit.

 

 

Regards
Vidar (Z)

----------------------------------------------------------

"The fool wonders, the wise man asks"

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

This is probably an ongoing certifiacte issue for the usb driver. New driver with new certificates is available on the gallery.

 

Off-topic; hva skjer i Grimstad da? Altfor lenge siden jeg har vært sørpå nå :)

:: Morten

 

(yes, I work for Atmel, yes, I do this in my spare time, now stop sending PMs)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Thanx. That solved it. I was actually trying to search for "jungo" or "jtag" in the extension manager to see if it was available there. Had I only search for "USB" i would have found it.

 

 

<off-topic>Grimstad sier du.... Det blåser ganske bra, kan man si. studert her?</off-topic>

Regards
Vidar (Z)

----------------------------------------------------------

"The fool wonders, the wise man asks"

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

Nei, født og oppvokst i Kristisand. Ble fanga av Atmel etter NTNU.

:: Morten

 

(yes, I work for Atmel, yes, I do this in my spare time, now stop sending PMs)