help!JTAG ICE

Go To Last Post
6 posts / 0 new
Author
Message
#1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

when i hit the JTAG ICE,a window appear with those message:

The OCD JTAG adapter was detected,but the target device did not return a valid JTAG ID.this could be caused by:there is no target device;the JTAGEN fuse of the target device is not existing ;application code programmed into the target device disables the JTAG interface,thus requireing external reset pin to be activated upon connect.see the JTAICE user manual for……

what's the matter and what can i do now?
thanks

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

i can't program my 128 through the JTAG then
and the "Serial Program Downloading(SPI) enabled" can not be select,and there is a small "?"under it

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

who can help me please!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

hi, I had the same problem. perhaps it is necessary to reprogram jtag-fuse. but first thing is: please be sure that you have your target connected to your jtag-ice!!!
my story today was this: a firmware update fails,
no connection to jtag-ice was possible, I've disconnected target, supply 5V only to jtagice and try to check jtagice-status with avr programmer - I've got this error message... but, since I have a connection to my target again- it works! don't ask me why.

Last Edited: Sun. Apr 3, 2005 - 12:12 PM
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

I had the same message
reprogrammed the fuses it was the problem

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

If your AVR is on a STK500 and you are using the STK500 JTAG adapter, make sure you use the correct connector. I just experienced the same thing and solved the problem by moving the JTAGICE connector from SCKT3000D3 to SCKT3100A3. Haven't looked into this, guess it is device dependent.

Also, both JTAGEN and OCDEN fuses must be programmed.

Good luck.