Forum Menu




 


Log in Problems?
New User? Sign Up!
AVR Freaks Forum Index

Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
t0mmy
PostPosted: Aug 20, 2009 - 11:37 AM
Rookie


Joined: Sep 25, 2008
Posts: 21
Location: Germany

Hello to all Win7 users Very Happy

I did not expect any problems while switching from Vista x64 to Win7 x64, but with the JTAGICE mkII I had some.

So here is a short step-by-step driver installation tutorial:

  1. As you may remember, there where always 2 devices in the Jungo-folder in the Device Manager. By right clicking on the computers name in the Device Manage, selecting "Add legacy hardware" you can install an extra driver.

  2. click next
  3. select "Install the hardware, that I manually select from a List (Advanced)"
  4. select "Show All Devices"
  5. click on "Have disc" and point to "C:\Program Files (x86)\Atmel\AVR Tools\usb64\windrvr6.inf"

  6. select WinDriver an continue by clicking "next" and "install" many times Wink
  7. now you can install the JTAGICE mkII driver. Reinstall it, if you have tried it already, it should work now. If you let Windows search on the Internet, it will find the correct one.
  8. when it looks like this, it should work:



Tell me if there are some errors here...

_________________
Student at the University of Applied Sciences Ulm, Germany


Last edited by t0mmy on Aug 20, 2009 - 10:08 PM; edited 2 times in total
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website 
Reply with quote Back to top
dak664
PostPosted: Aug 20, 2009 - 09:07 PM
Posting Freak


Joined: Jun 15, 2008
Posts: 1977
Location: North Carolina USA

Worked for my Dragon. Brilliant!
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
madwizard
PostPosted: Aug 28, 2009 - 06:18 PM
Wannabe


Joined: Apr 27, 2005
Posts: 73
Location: Netherlands

Thanks, worked great with my AVRISP mkII on Win7 64-bit as well!
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website 
Reply with quote Back to top
ratn9ne
PostPosted: Sep 02, 2009 - 03:37 AM
Newbie


Joined: Dec 06, 2008
Posts: 1


you sir are the king of the internets Smile
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Svuppe
PostPosted: Sep 13, 2009 - 02:47 PM
Hangaround


Joined: Jul 23, 2001
Posts: 195
Location: Copenhagen, Denmark

Two thumbs up from me as well. Worked perfectly for my Dragon.
Now I will try the same trick with the driver for my Xilinx FPGA dev board, which up until now has failed just like this one. Worth a try.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website 
Reply with quote Back to top
Eviltelm
PostPosted: Sep 21, 2009 - 03:51 PM
Rookie


Joined: May 12, 2009
Posts: 29


Thanks, did the trick with my avrisp mkII Smile
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Chupa
PostPosted: Sep 27, 2009 - 11:20 PM
Wannabe


Joined: Sep 12, 2004
Posts: 99
Location: Clearwater, Florida, USA!

works for stk600 as well! thanks!
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Ekkeri
PostPosted: Oct 06, 2009 - 12:47 AM
Newbie


Joined: May 08, 2007
Posts: 5


Thank you! I think my Dragon might work now. Smile
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
klaly
PostPosted: Oct 25, 2009 - 07:16 PM
Newbie


Joined: Jan 24, 2006
Posts: 1


Thanks a lot,

your methode works fine.
I use the AVRISP mkII with Windows7 64bit

best regards from germany
klaly
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
basil|
PostPosted: Oct 26, 2009 - 03:49 AM
Rookie


Joined: Aug 13, 2004
Posts: 43
Location: Sydney, Australia

Spectacular! My ISP mkII now works with Win7 32bit; I was just about to throw it in the back of a drawer...

Many thanks.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Reply with quote Back to top
RRRoamer
PostPosted: Oct 26, 2009 - 03:15 PM
Hangaround


Joined: Jun 21, 2009
Posts: 203
Location: Albuquerque, New Mexico

I just want to add that it is critical to use the "Add legacy hardware"! I had previously installed Windows 7 64bit on my laptop and got everything working thanks to this guide. When I finally decided to upgrade my main system to Windows 7 64bit, the avrisp mkii was already in the device manager as an unknown device, so I simply updated the driver and pointed it to the correct driver.

It appeared to install correctly and the USB LED lite up like it should when I plugged in my avrisp mk ii. But, when I went to connect to it via AVR Studio, it could never connect and would time out and go back to the connection screen.

After playing with a a bit, I FINALLY remembered the "Add legacy hardware" bit and uninstalled the device, then reinstalled it correctly. Needless to say, it worked perfectly the first time when I installed it via the legacy hardware method.

Just something to keep in mind.

_________________
Clint
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
j0nk13
PostPosted: Oct 31, 2009 - 08:21 PM
Newbie


Joined: Oct 16, 2009
Posts: 1


THANKS! dragon working on win 7 64bit
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
justinmreina
PostPosted: Nov 01, 2009 - 02:07 AM
Newbie


Joined: Apr 07, 2008
Posts: 7


Thanks! This worked great for my mkII. Looks like I learned something new about Win7 Smile

This forum is great for stuff like this!

-Justin
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
ChristoffF
PostPosted: Nov 06, 2009 - 11:53 AM
Newbie


Joined: Nov 06, 2009
Posts: 1


Yay ! It worketh again ! Thank you for the clear and detailed guide.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
implor
PostPosted: Nov 07, 2009 - 02:56 AM
Rookie


Joined: Nov 07, 2009
Posts: 24


This do not work for me. Step 1-6 works (I get winDriver installed) but then how do I install the JTAGICE mkII driver ? I reinstall Avr studio 4 but that doesen't work it can't find the driver. Any ides? Can you download the JTAGICE mkII driver?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
t0mmy
PostPosted: Nov 07, 2009 - 07:55 PM
Rookie


Joined: Sep 25, 2008
Posts: 21
Location: Germany

implor wrote:
This do not work for me. Step 1-6 works (I get winDriver installed) but then how do I install the JTAGICE mkII driver ? I reinstall Avr studio 4 but that doesen't work it can't find the driver. Any ides? Can you download the JTAGICE mkII driver?


As far as I remember, I just let Windows search automatically for the Driver and that's all. But maybe you will find it at the same place as step 5.

EDIT: Step5 is not the correct answer. I can't say where to find it.
But as I said, Win7 will find it by itself.

_________________
Student at the University of Applied Sciences Ulm, Germany
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website 
Reply with quote Back to top
clawson
PostPosted: Nov 08, 2009 - 02:03 PM
10k+ Postman


Joined: Jul 18, 2005
Posts: 71717
Location: (using avr-gcc in) Finchingfield, Essex, England

Just to note that it's been reported that Studio 4.18 RC3 has been reported to work with without needing this mod. Future readers of this thread may well be reading this after the official release of Studio 4.18 so maybe try upgrading to that first?

_________________
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Mr_CookiePants
PostPosted: Dec 23, 2009 - 08:14 PM
Newbie


Joined: Dec 23, 2009
Posts: 1


So i have a problem.... my avrisp mkII doesnt work because the drive message is Device couldnt start (CODE 10) so whats the problem and how can i solve it?
i have the Windows 7 32-bit OS
Thanks for all useful answers
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
oitguy
PostPosted: Jan 16, 2010 - 06:49 AM
Newbie


Joined: Nov 05, 2009
Posts: 15


success! thank you... using AVRISP mkII with Win 7 x64
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
vivapaco
PostPosted: Jan 19, 2010 - 11:04 AM
Newbie


Joined: Jul 12, 2009
Posts: 1


Wow, thanks so much! I got tired of haveing to switch to my XP laptop just to use the jtagice.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits