Forum Menu




 


Log in Problems?
New User? Sign Up!
AVR Freaks Forum Index

Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
bobgardner
PostPosted: Aug 02, 2009 - 11:53 PM
10k+ Postman


Joined: Sep 04, 2002
Posts: 23984
Location: Orlando Florida

I have a state variable filter program that gives hi pass, band pass, and lo pass outputs. There are several explanations of how it works, and attributions to Chamberlin, and it looks like it works as advertised, except the hi pass and lo pass outputs are swapped. Without exception, EVERY schematic of a state variable filter shows 3 opamps... the one on the left is a summer and gives the hi pass out, the next stage is an integrator and provides the band pass out, and the third integrator is the lo pass out. The amplitude of the lo pass output ought to be the same as the input at lo freqs, and roll off above the filter freq. But the hi pass out shows this behavior, and the lo pass out shows hi pass response. I dont know why this is. Anyone want to run my program and see if you can see a stupid mistake? OK, now I've attached the kludgey work in progress. Just use menu item 7, not 8.

_________________
Imagecraft compiler user
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits