Forum Menu




 


Log in Problems?
New User? Sign Up!
AVR Freaks Forum Index

Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
luvocean1
PostPosted: Feb 10, 2012 - 04:12 AM
Posting Freak


Joined: Dec 26, 2006
Posts: 1478
Location: Sydney, Australia

Ermm... thinking of hooking up some SDRAM chips to my UC3A 32bit atmel chips... what SDRAM chips do you guys use?
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Reply with quote Back to top
ka7ehk
PostPosted: Feb 10, 2012 - 04:44 AM
10k+ Postman


Joined: Nov 22, 2002
Posts: 13982
Location: Tangent, OR, USA

Might get a bigger response in the AVR32 forums.

Jim

_________________
Jim Wagner
Oregon Research Electronics, Consulting Div.
Tangent, OR, USA

Fournier RF4d - My dream plane!
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Heihopp
PostPosted: Feb 12, 2012 - 02:05 PM
Hangaround


Joined: Jun 04, 2007
Posts: 496
Location: Norway

I designed a board using the same SDRAM chip as the one on the EVK1100 kit (48lc16m16a2).

Code for init:

http://www.avrfreaks.net/index.php?name ... ight=enjoy
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
luvocean1
PostPosted: Feb 13, 2012 - 12:09 AM
Posting Freak


Joined: Dec 26, 2006
Posts: 1478
Location: Sydney, Australia

Still learning the interfaces for SDRAM chips... umm... do u think it would be possible for UC3A to talk to a 32bit SDRAM? Rather than using 2 of 16bit chips?
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Reply with quote Back to top
Heihopp
PostPosted: Feb 13, 2012 - 08:53 AM
Hangaround


Joined: Jun 04, 2007
Posts: 496
Location: Norway

No, I don't think that is possible because the MCU external data bus is 16 bit. The AVR32 AP7000 chips have 32 bit data bus, but that product is "mature" (avoid using it in new design).
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
luvocean1
PostPosted: Feb 13, 2012 - 09:48 AM
Posting Freak


Joined: Dec 26, 2006
Posts: 1478
Location: Sydney, Australia

hhm.. ok. Also it seems UC3A0xxx series seems to be the only one that supports EBI as well as ethernet MAC...

What options do I have if I use the UC3A3 or UC3A4 series? I am keen to try these new ones but no ethernet Sad
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Reply with quote Back to top
luvocean1
PostPosted: Feb 20, 2012 - 04:01 AM
Posting Freak


Joined: Dec 26, 2006
Posts: 1478
Location: Sydney, Australia

Guys I am looking at the MT48LC32M16 (micron) and the H5DU5162ETR (hynix) SDRAM...

but I am consfused why there are such price differences between to two. Hynix is considerably cheaper. But it has 66pins instead of the micron one which has standard 54pins....

Which one to use with an UC3C0512?
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits