TSL3301 issue

Go To Last Post
3 posts / 0 new
Author
Message
#1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

(Don't know if its the correct forum or not)

 

I'm using SAMV71 with TSL3301 sensor.

Using USART( RX,TX and CLK) communication lines.

getting continuous clock and clock frequency is 750KHz( as sensor maximum clock frequency is 10MHz).

 

offset and gain is set to 0.

 

After reading pixel, i'm getting 102 bytes of data.(which is ok i guess)

 

We are Facing issue with TSL3301 concept (as its the very first we are using).

Under normal condition, output is
(255,255,255,255,255,255,255,255............255,255,255)
).

Oposit to the sendor VSMY2850G is placed and if turned ON, Im getting
(0,0,0,0,0,255,0,0,0,0,255,0,0,0,0,255,0,0,0,0,255,0,0,0,0,255......)

 

If object placed, the value 0 is changed to 255 

 

wanted to know if the above output is correct or not

This topic has a solution.

madhu

Last Edited: Wed. Oct 25, 2017 - 09:45 AM
This reply has been marked as the solution. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

What does the Datasheet say for the device?

 

I will move this to the SAM forums as thats the device you are interfacing to.

 

JIm

If you want a career with a known path - become an undertaker. Dead people don't sue! - Kartman

Please Read: Code-of-Conduct

Atmel Studio6.2/AS7, DipTrace, Quartus, MPLAB user

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

datsheet says only it will give 102 pixels. i dont no the sensor behaves with/without IR emitter

madhu